Продължаваме промяната кани лидерите на всички парламентарно представени партии на публични консултации

...
Продължаваме промяната кани лидерите на всички парламентарно представени партии на публични консултации
Коментари Харесай

ПП кани лидерите на всички парламентарно представени партии на публични консултации по обед

" Продължаваме промяната "  кани водачите на всички парламентарно показани партии на обществени съвещания през днешния ден в 12 часа в зала " Запад " на Народното събрание. Това съобщи на брифинг в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев като посочи, че желаят консултациите да се излъчват онлайн. 

" Единственият метод всички български жители да са сигурни, че няма подмолни сделки и покупко-продажби, е да отворим дебата пред очите на всички ”, сподели Кирил Петков. Поканата е отворена към всички, разясни той, даже и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Предложението на Политическа партия идва откакто към този момент втори ден депутатите не могат да изберат ръководител на Народното събрание, с което се блокира работата на Народното събрание. По Конституция решението би трябвало да се вземе точно в първия ден, само че откакто това не се случи даже след 8-часово съвещание, през днешния ден се организира трети тур на гласоподаване на издигнатите четири кандидатури, само че още веднъж без резултат. Ето за какво Вежди Рашидов, който краткотрайно ръководи Народното събрание, даде едночасова отмора. 

След неуспеха на първото гласоподаване в пленарна зала тази заран Десислава Атанасова от ГЕРБ съобщи, че от партията са склонни да отдръпват кандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание в краен случай. 

" Трябва да се лишим от онази мисъл, че изборът на ръководител е политическо решение и това е първият тест за образуване на каквито и да е болшинства и държавни управления. Това би трябвало да е тест за държавници и ние ще подходим задоволително отговорно и сме подготвени да оттеглим номинацията на нашия претендент. Трябва да имаме решение за ръководител през днешния ден, би трябвало да го създадем умно и осъзнато, в противоположен случай изпадаме в конституционна рецесия ", сподели Атанасова.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов дефинира обстановката като патова. Той е на мнение, че всички партии би трябвало да отдръпват каднидатите си и да търсят неполитически вид за лъчение на ръководител на Народното събрание. " Това значи ръководител, който е излъчен през такава формула, каквато да вземем за пример дава Конституцията за най-възрастен ръководител. Тя не е по политическа логичност ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР